Opinie o lekarzach i specjalistach z  Fimedica

Aktualne opinie o Fimedica zamieszczamy na naszym profilu:

https://plus.google.com/+FimedicaPl/posts

opinie  fimedica

Jestem po operacji kręgosłupa(odcinka lędźwiowego) od 1997r.  Trzy lata temu zacząłem dodatkowo odczuwać drętwienie w prawej ręce oraz szyi. Prawie pół roku, żyjąc w ciągłym bólu, byłem „konsultowany” przez  lekarzy w jednej z placówek medycznych. Kiedy ból przerywał sen a w ciągu dnia nie pozwalał zebrać myśli, zdecydowanie poprosiłem o skierowanie na rezonans magnetyczny, co w opinii  lekarza było zbędne. Kiedy już(nie bez przeszkód) odebrałem rezonans i pojawiłem się z nim u wspomnianego ortopedy – zapadł znany mi już sprzed wielu lat wyrok – kolejna operacja.Pytałem czy jest konieczna. Stwierdził że  jego zdaniem tak ale mogę „odwołać” się do neurologa. Skorzystałem oczywiście z tej sugestii i … tej placówki. Po konsultacji  neurologa dostałem zaproszenie na operację odcinka  szyjnego – ku mojemu zdziwieniu do prywatnej kliniki.

Kiedy jeszcze dodatkowo zadzwoniono do mnie z tej kliniki na rychłe umówienie terminu operacji, zaświeciła mi się żarówka – że coś jest tu nie tak. Zacząłem rozpytywać wśród znajomych czy nie znają jakiegoś godnego zaufania  lekarza. Z kilku niezależnych źródeł dwukrotnie padło nazwisko Pana Bartosza Pecarza. Najbardziej wiarygodnym dla mnie był przypadek znajomego, który po rehabilitacji został  usprawniony i powrócił do  zawodu. W taki oto sposób dotarłem do przychodni FIMEDICA (dla udogodnienia położonej w centrum miasta). Po konsultacji Pana Bartosza i opinii neurologa rozpoczął się trudny,bolesny okres rehabilitacji. Pierwsze sesje przypominały łamanie kołem ale na samą myśl o operacji czułem się jak w raju. Chyba nawet ku  zdziwieniu jego samego, wystarczyło półtora  miesiąca abym powrócił do normalnego życia. Poza niekwestionowanym profesjonalizmem, Pana Bartosza wyróżnia również sposób komunikacji z pacjentami, którego mógłby pozazdrościć  nie jeden gabinet terapeuty, psychologa itp. Dzięki takim właśnie rozmowom udało mi się z pomocą Pana Bartosza pomóc innym osobom które również poszukiwały lekarzy specjalistów. W tym momencie nie sposób wspomnieć o Panu dr Januszu Kurek, który potrzebował zaledwie dwie wizyty aby prawidłowo zdiagnozować chorobę i obalić opinie lekarzy którzy od dłuższego czasu leczyli w zupełnie  innym kierunku. Od roku osoba ta jest pod ścisłą opieką właściwych lekarzy specjalistów.

Dziękuję  bardzo Panie Bartku:)
Andrzej Kanabus        03.10.2013

opinie  fimedica

Mój przypadek i opinia o specjalistach Centrum FIMEDICA.

Zgłosiłem się do Centrum w kwietniu 2012r. z rozpoznaniem dyskopatii lędźwiowej i dolegliwościami bólowymi, trwającymi od dłuższego czasu, z powody zaostrzenia choroby. Moje życie, od czasu zaostrzenia dyskopatii, zmieniło się radykalnie. Musiałem przerwać pracę zawodową. Miałem bardzo duże problemy z poruszaniem się, wykonywaniem zwykłych, codziennych czynności związanych z higieną osobistą i ubieraniem się itp. Przyjmowanie leków przeciwbólowych, przeciwzapalnych i rozkurczających jak również seria zabiegów fizykalnych nie przynosiły znaczącej poprawy a jedynie chwilowe zmniejszenie bólu.

Wcześniej szukałem pomocy w innej przychodni. Trwająca dwa tygodnie rehabilitacja nie dała wiele a we mnie narastało przeświadczenie że tracę czas i że zajmujący się mną rehabilitanci nie robią tego co powinni oraz że poświęcają mi nie dość czasu i uwagi (w ramach opłaconego czasu trwania zabiegów). Nie byłem również w rzetelny sposób, na bieżąco informowany o stanie mojego zdrowia i planowanych zabiegach.

Po zgłoszeniu się do Centrum FIMEDICA sytuacja się zmieniła, oto co otrzymałem:

- Otrzymałem pełną informację na temat moich dolegliwości, ewentualnej przyczyny bólu, możliwych sposobach dalszego leczenia i rehabilitacji

- Uświadomiono mi rolę właściwej diagnozy przy tak ciężkiej chorobie jaką jest dyskopatia, konieczność wykonania specjalistycznych badań (w moim przypadku byłem wcześniej diagnozowany i leczony bez badania rezonansem magnetycznym)

- Otrzymałem wsparcie wynikające z samego faktu że ze mną dużo rozmawiano o chorobie i odpowiadano na moje liczne pytania z nią związane. To wsparcie jest, moim zdaniem, niezwykle ważne dla człowieka poważnie chorego, niepewnego co go czeka w przyszłości, niewiedzącego za dobrze co może mu zaszkodzić a co pomóc, i wreszcie jak dalej na co dzień żyć, radzić sobie z podstawowymi sprawami.

- Otrzymałem serię zabiegów w ramach terapii manualnej (rehabilitacja, masarz rozkurczający, ćwiczenia rozciągające i wzmacniające mięśnie) prowadzone z zaangażowaniem oraz uwzględnieniem mich indywidualnych ograniczeń i predyspozycji. Rehabilitant cały przewidziany czas zabiegu poświęcał jednemu pacjentowi (mnie), wykazując elastyczność i nierzadko dużą kreatywność w proponowanych ćwiczeniach i zabiegach.

- Uzyskałem , w dość krótkim czasie, znaczącą poprawę mojego stanu zdrowia. Zmniejszone zostało napięcie obronne mięśni przy jednoczesnym ich rozciąganiu po wielotygodniowym przykurczu co zmniejszyło ucisk na struktury nerwowe i w konsekwencji szybsze minięcie stanu ostrego oraz ustąpienie silnego bólu.  Pozwoliło mi to wrócić do pracy zawodowej i bardzo ułatwiło codzienne życie.

- Otrzymałem skuteczną rehabilitację i opiekę w dalszym etapie mojej choroby dostosowaną do moich możliwości i ograniczeń (w lipcu moja przepuklina się powiększyła i poddałem się szybko operacji będąc w stanie ostrym). Po operacji, kiedy miałem duże problemy z poruszaniem się, zabiegi odbywały się u mnie w domu.

Specjaliści z Centrum FIMEDICA, poza wysokimi kwalifikacjami zawodowymi i doświadczeniem, zawsze wykazywali się elastycznością w podejściu, uprzejmością i najwyższym szacunkiem dla pacjenta.

Dziękuję Wam serdecznie za okazaną pomoc!

Wyrażam zgodę na zamieszczenie opinii na stronie internetowej www.fimedica.pl

Podpis:  Tomasz Ryczkowski Data: 25-09-2013

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Od 2 lat cierpiałam na bóle w okolicy stawu biodrowego. Korzystałam z wielu różnych zabiegów fizykoterapii i kinezyterapii. Niestety nie przyniosło to żadnej poprawy. Doszło do tego, że nawet w domu musiałam podpierać się laską, aby przejść kilka kroków. Przeglądając Internet trafiłam na stronę kliniki Fimedica i zapoznałam się z opiniami pacjentów o uzyskanych efektach rehabilitacji. Postanowiłam więc spróbować i ja z zabiegów oferowanych przez tę klinikę. Pierwsze wrażenia były mało przyjemne, gdyż zabiegom towarzyszyły silne bóle. Jednakże po każdym zabiegu czułam się lepiej i mogłam się swobodniej poruszać. Już dawno zapomniałam o lasce. Pani Beata Pecarz, bo trafiłam w jej ręce , doprowadziła mnie do „stanu używalności”. To nie tylko miła i sympatyczna osoba, ale przede wszystkim wysokiej klasy fachowiec wykonujący swoją pracę z prawdziwą pasją i zrozumieniem pacjenta. Z pełnym przekonaniem mogę polecić Panią Beatę  jako znakomitego rehabilitanta w dolegliwościach kręgosłupa. W razie potrzeby nadal będę korzystała z pomocy Pani Beaty.

Krystyna Jasińska

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Trafiłam do Pana Bartka z polecenia pacjentki, którą obronił przed operacją kręgosłupa. Byłam po konsultacjach neurochirurgów z dwoma opiniami. Natychmiastowa operacja polegająca na usunięciu trzech dysków od L3 do S1 lub bardzo dobra rehabilitacja. Dolegliwości z chodzeniem, przemieszczający się ból na różnych wysokościach kręgosłupa stwarzały zagrożenie, ze „manewrowanie” przy nim może mieć fatalne skutki. Jestem pacjentką Fimedici od 10-ciu miesięcy. Czuję się dobrze. Zawdzięczam to opiece Pana Bartka. Intensywne zajęcia w pierwszych miesiącach, potem gimnastyka pozwalają mi na normalne życie. Polecam szczerze ludzi pracujących w Fimedica- zarówno Panią Anię rewelacyjna przy trudnej gimnastyce, jak i skutecznego Pana Bartka.

Taff- Rybi

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Moją dolegliwością był ból barku, która uniemożliwiała mi prowadzenie samochodu. Po odbyciu dwóch zabiegów u Pana Marka Wagnera dolegliwości ustąpiły. Polecam tego terapeutę.

Czarnecki Piotr

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Przed zabiegiem miałem problem z ciagłym przesuwaniem się dysków kręgosłupa, miałem bóle nóg, odrętwiały kark. Po dwóch spotkaniach wszystkie dolegliwości ustąpiły. Dziękuję Panu Markowi Wagnerowi.

Jan Sobolewski

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Obudziłam się z dużą bolesnością prawej nogi. Nie mogłam  chodzić i nie mogłam tej nogi wyprostować. Poprosiłam o pomoc Pana Marka fizjoterapeutę. Po masażu oraz różnych zabiegach ustał ból w nodze i mogłam już ją wyprostować. Mogłam też chodzić.

Bardzo dziękuję za pomoc polecam tego terapeutę.

Gabara Paulina

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Mój przypadek i opinia o specjalistach Centrum FIMEDICA.

Do przychodni Fimedica zgłosiłam się z ogromnym bólem kręgosłupa lędźwiowego uniemożliwiającym stanie, leżenie i zmianę pozycji ciała. Opiekę nade mną objął p.MAREK WAGNER, którego profesjonalizm potwierdza fakt, iż już po 5 zabiegach pozbyłam się paraliżującego bólu- bez stosowania plastrów, proszków i zastrzyków. Przeprowadzone w czasie kolejnych zabiegów wywiady, umiejętnie dobierane ćwiczenia, właściwy stosunek do cierpiącego pacjenta pozwalają na bardzo wysoką ocenę kwalifikacji p. Marka.

Z podziękowaniem,

Sława Bijasiewicz

Kwiecień 2013

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Mój przypadek i opinia o specjalistach Centrum FIMEDICA.

Przez lata zmagałam się z nawracającym bólem spowodowanym cieśnią stawu łokciowego. Chirurdzy, których odwiedzałam rozkładali ręce twierdząc, że można zastosować tylko blokadę (ostrzykiwanie środkiem znieczulającym). Dopiero Pan Marek Wagner postanowił wyleczyć mnie metodami fizjoterapeutycznymi. Wystarczyły dwa zabiegi, abym mogła zapomnieć o zastrzykach i dokuczliwym bólu łokcia.

Dziękuję za uzyskaną pomoc, wyleczenie i wielką empatię p.Marka Wagnera. Polecam Jego dłoniom wszystkich zbolałych.

Silwana Żochowska

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Do “Fimedica” trafiliśmy z polecenia p. Magdaleny Zawadzkiej, która od pewnego czasu była pacjentką p. Bartosza Pecarza. Z bolesnymi dolegliwościami kręgosłupa rozpoczęliśmy serię zabiegów u p. Bartosza i p. Beaty. Już pierwsza, wstępna rozmowa wskazywała, że trafiliśmy pod opiekę rzetelnych fachowców. W dzisiejszym, zbolałym świecie z licznymi dolegliwościami roi się od tzw. ekspertów od wszystkiego. W “Fimedica” było inaczej: prawdziwi profesjonaliści, którzy od pierwszej chwili wiedzieli co robić i jak robić. Oboje ogromnie nam pomogli. Poczuliśmy się znacznie lepiej. Wracamy do Norwegii w przekonaniu, ze w Warszawie są wspaniali, zdolni ludzie, którzy przynoszą ulgę innym. Polecamy ich wiedzę i umiejętności wszystkim cierpiącym.
Hanna i Janusz Hellich  6.08.2012

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Do przychodni Fimedica trafiłam w marcu 2012r. Ból spowodowany rwą kulszową, przepuklinami w części lędźwiowej, który trwał nieprzerwanie od połowy grudnia 2011r, uniemożliwiał mi jakiekolwiek funkcjonowanie.Stanie, leżenie, chodzenie sprawiało mi ogromne trudności od paraliżującego bólu. Nie pomogło leczenie zachowawcze – zastrzyki, leki, rehabilitacja. Zaczęły się problemy z żołądkiem od bardzo silnych leków p/bólowych. “Chodziłam” cała powyginana i cierpiąca.
Pan Bartosz Pecarz po wywiadzie i obejrzeniu rezonansu podjął się leczenia terapią manualną. Po kilku wizytach pozbyłam się paraliżującego bólu, mogłam odstawić leki. Następnie małymi kroczkami po każdej wizycie i terapii, ból, już mniejszy ustępował. Przyznam, że umiejętności, które posiada Pan Bartosz posiada, to duża wiedza, doświadczenie, intuicja i wrażliwość. Trafiłam na znakomitego fizjoterapeutę-profesjonalistę, przywracającego przede wszystkim sprawność fizyczną, a także wiarę i nadzieję na zwykłe życie. Mogę z całą odpowiedzialnością stwierdzić, że Pan Bartosz dzięki swojemu doświadczeniu, pracowitości i cierpliwości pomógł mi w rehabilitacji schorzeń kręgosłupa. Dostałam zestaw ćwiczeń i teraz wiele zależy od mojej samodyscypliny, aby ten stan utrzymać. Ja zawsze będę ciepło wspominała Osobę, która pozbawiła mnie tego koszmaru. Dziękuję Panie Bartku i pozdrawiam cały personel. Polecam wszystkim cierpiącym i potrzebującym. Kiemiec Danuta 18.05.2012


opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Od ponad 2 lat odczuwam bóle odcinka szyjnego i lędźwiowego kręgosłupa. Pomimo 2 serii zabiegów fizykoterapii w innych placówkach, w lutym 2012, mój stan znacznie się pogorszył- ból w odcinku lędźwiowym promieniujący do lewej nogi w sposób znacznie utrudniający normalne poruszanie się. Po serii zabiegów w Fimedica, (gdzie trafiłam z polecenia innego pacjenta), przeprowadzonych częściowo przez Pana Bartka Pecarza i w większej części przez Pana Radka Dukaczewskiego mogłam odstawić leki i zaczynam normalnie funkcjonować.

W mojej opinii, Pan Bartek Pecarz i Pan Radek Dukaczewski to super profesjonaliści, na dodatek z bardzo sympatycznym podejściem do pacjenta i jego problemów. Pacjentom byłoby znacznie łatwiej i przyjemniej gdyby takich specjalistów jak Pan Bartek i Pan Radek było więcej, jeśli obsługa w recepcji byłaby tak miła i warunki w jakich przyjmowani są pacjenci były takie jak w Fimedic.a

Marzenna A.

Warszawa, 20.02.2012.

p.s sugeruje otwarcie filii w dzielnicy Białołęka


opinie  fimedica

opiniaDo przychodni FIMEDICA trafiłam kierując się pozytywnymi opiniami pacjentów. Nie zawiodłam się. Bardzo wysoki poziom profesjonalizmu p. Beaty Pecarz- znakomicie i skutecznie poradziła sobie ze zkąplikowaną dolegliwością. Świetna, miła atmosfera, indywidualne podejście oraz szybkie i pozytywne efekty terapii
Bardzo polecam!

Izabela 17.01.2012

opinie  fimedica

opiniaPo dwóch tygodniach uciążliwego bólu zgłosiłam się do centrum Fimedica na bezpłatną konsultację, podczas której dowiedziałam się o źrudle długotrwałego bólu nadgarstka i odcinka szyjnego kręgosłupa. Rezonans potwierdził zmiany w odcinku szyjnym. Z badaniami wrociłam do centrum i oddałam się w sprawne ręce Pani Beaty Pecarz. Wystarczyły zaledwie trzy wizyty (oraz ćwiczenia które wskazała Pani Beata Pecarz) obym zapomniała o bólu nieruchomieniu ręki i nieprzespanych nocach. Gorąco polecam wizytę w Centrum, szczególnie tym, którzy z obawy przed diagnozą cierpią latami czekając na cud, który nie nadchodzi.
Magdalena Zawadzka 26.01.2012

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Do centrum Fimedica zgłosiłam się  problemami zawrotów głowy. Po konsultacjach i wykonaniu MR kręgów szyjnych dr. L.Delimat zalecił serię ćwiczeń w celu wypracowania gorsetu mięśniowego wzmacniającego.
Moje problemy z kręgosłupem trwają już wiele lat. W roku 2005 wystąpiło złamanie kompresyjne L5 a w 2010r. złamanie kompresyjne L3,L4 stwierdzono silnie zaawansowaną osteoporozę. Od 2010r. jestem leczona preparatami Bonviva i Prolia wystąpiła poprawa gęstości kości.
w Centrum Fimedica, ćwiczenia prowadzi p. Anna Chmielak. Pani Ania jest osobą b. sympatyczną,m kulturalną cierpliwą i komunikatywną.
Nauczyła mnie rozumieć działanie mięśni i kontrolować je, wykonywanie ćwiczeń i tym samym jest łatwiejsze i bezstresowe.
w moim przypadku umiejętność samodzielnych ćwiczeń prawidłowo wykonywanych jest wyjątkowo ważna. Cieszę się, że trafiłam pod opiekę specjalistów z Centrum Fimedica a szczególnie p. Anny Chmielak.
Proszę o podanie moich imicjałów M K
30.01.2012

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Opieka, leczenie fizjoterapeutyczne oraz kontakt z pacjentem na bardzo wysokim poziomie. Polecam tę klinikę. Jestem bardzo zadowolona
03.02.2012

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Od ponad 6 m-cy miałem silne bóle głowy. Pojawiały się wczesnym popołudniem i nasilały stopniowo. Wieczorem były już nie do zniesienia. Czasami pomagały środki przeciwbólowe. Zgłosiłem się do przychodni FIMEDICA. Dr. Piotr Jagustyn zbadał mnie i postawił trafną diagnozę. Mój problem ma swe żrudło w mięśniach i kręgosłupie szyjnym. Skierowali mnie na terapie do terapeuty. Pani Beata i pan Marek zajęli się mną troskliwie. Minęło kilka tygodni i jestem szczęśliwym człowiekiem. Bóle zupełnie ustąpiły. Musze teraz zadbać o to by ten stan utrzymać, nauczyć się zwalczać skutki stresu, Dzięki personelowi FIMEDICA uzyskałem stosowne instrukcje i ćwiczenia. Jestem im za to niezmiernie wdzięczny. Polecam wszystkim potrzebującym
Malinowski 20.10.2010

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Pierwszy raz przyszłam do Pani Beaty Pecarz ze strasznymi bólami pleców w każdym odcinku. Zaczełam chodzić regularni co tydzień przez 2 miesiące. Obecnie chodzę co trzy tygodnie i czuję się dużo lepiej. Bóle kręgosłupa są rzadkie, oprócz tego ustąpiły bóle głowy i oka, których źrudłem jak się okazało, był zły stan kręgosłupa. Regularne ćwiczenia w połączeniu z wizytami w Fimedica pozwoliły mi zminimalizować dolegliwości. Pani Beata jest nie tylko miła, ale co najważniejsze odpowiada na każde pytanie, wszystko dokładnie tłumaczy.
Polecam przychodnię i jako lekarza panią Beate

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

(1) Pani Beata Pecarz jest wysokiej klasy specjalistą, z dużym doświadczeniem i wiedzą
(3) Podczas ponad rocznej wspólpracy pomogła mi w bardzo uciążliwych dolegliwościach związanych z bólami kręgosłupa i napięciami mięśniowymi, za co bardzo dziękuje
(2) Jest osobą optymistyczną, kompetentną i bardzo zaangażowaną w swoją prace.
Wioleta Markiewicz 26.03.2010

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Polecam wszystkim przychodnię Fimedica, w szczególności Pana dr. Leszka Delimata (neurochirurga) oraz Panią Beatę Pecarz postawili mnie na nog. Do przychodni zgłosiłam się po miesięcznym bezskutecznym leczeniu rwy kulszowej w innych przychodniach. Pan doktor dokładnie mnie zbadał przepisał odpowiednią kurację leczniczą i rehabilitację. Wystarczyły 2 wizyty u Pana Doktora oraz rehabilitacja Pani Beaty a już od miesiąca nie muszą brać żadnych leków. Pani Beata swoimi cudownymi rękami oraz dużym doświadczeniem spowodowała, że nie odczuwam już bólu kręgosłupa i nogi. Pan Doktor Delimat i Pani Beata Pecarz są profesjonalistami w pełnym tego słowa znaczeniu.
Izabela Wieczorkowska 2.11.2010

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Kilkukrotnie dopadły mnie bardzo ostre bóle kręgosłupa lędźwiowego. Nie mogłam chodzić, poruszyć się a czasem nawet wstać z łóżka.
Dzięki fizjoterapeutce Pani Beacie Pecarz  dziś jestem zdrową osobą . Nie odczuwam bólu , mogę poruszać się swobodnie lecz muszę przestrzegać wszystkich udzielonych mi zaleceń oraz gimnastykować się. Jestem bardzo wdzięczna za udzieloną mi pomoc i wsparcie. Polecam wszystkim cierpiącym fachową pomoc Pani Beaty.
Banach Elżbieta 31.07.2010

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Fimedica jest miejscem szczególnym. To co ją odróżnia od innych przychodni to wyjątkowo dobrze dobrany zespół specjalistów którzy sprawiają nieodparte wrażenie ludzi kochających swoją prace i swoich pacjentów. Pierwszym z nich do którego trafiłam był Pan Doktor Janusz Kurek który już po jednej wizycie rozstrzygnął wszystkie sprzeczne informacje które niechcący nabyłam podczas leczenia w państwowej służbie zdrowia. Trafność diagnozy Pana Doktora Kurka potwierdzona po kilku miesiącach podczas badań diagnostycznych była uderzająca.
Później zostałam skierowana na rehabilitację do Pana Bartka Pecarza, który ,,postawił mnie na nogi” w tempie błyskawicznym wprawiając w osłupienie moją rodzinę i znajomych, którzy jeszcze dwa tygodnie wcześniej byli obserwatorami skaczące kobiety na jednej nodze z dwiema kulami. Fachowość cierpliwość, ogromna skuteczność, konsekwencja w przełamywaniu mojego lęku przed niektórymi ćwiczeniami oraz poczucie bezpieczeństwa które Pan Bartek potrafi stworzyć czyni go wyjątkowym

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Moja opinia jest bardzo pozytywna personel jest bardzo fachowy, ma otwarte podejście do pacjentów, zawsze służy radą. Jestem bardzo zadowolony ze wspólpracy i gdyby ktoś pytał będę polecał FIMEDICĘ
J.Osłowski 09.11.2011

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Korzystam z opieki rehabilitacyjnej Pana Bartka Pecarza od ponad 2 m-cy i jestem pełen uznania dla jego profesjonalnego podejścia do mnie jako pacjenta. Ćwiczenia rehabilitacyjne rozpocząłem dopiero po odbyciu badań (rezonans, konsultacja lekarska), które mi zalecił.
Obecnie odczuwam dużą zmianę na plus w zakresie mojej sprawności fizycznej. Jestem w dalszym ciągu w trakcie rehabilitacji i wiem, że mogę w pełni zaufać Panu Bartkowi Pecarzowi
19.08.2011

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Bardzo kompetentna i dokładna skutek fizjoterapi daje się odczuć już po kilku sekundach
24.08.2011

opinie  fimedica

Z p. Beatą Pecarz spotkałem się pierwszy raz złamany w pół. Po pierwszej wizycie wyszedłem prosto. Po kilku następnych wizytach jestem jak nowy Pani Beata to wspaniały fizjoterapeuta.
Wiesiek 5.09.2011

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Początek typowy kręcz szyjny, rentqen, rezonans. Nerwowe poszukiwanie skutecznego leczenia. Znajomi i tylko p. Bartek Fimedica. Pierwsze zabiegi bolesne. O co chodzi? Tylko spokojnie. Po 3-4 wizytach ból głowy prawie znikł. Ruchomość szyi znacznie lepsza p. Bartek nie odpuszcza. Zajmuje się nie tylko szyją ale i innymi odcinkami kręgosłupa ,,widzi” palcami. Ciągle mam w uszach jago zdanie ,,leczymy pacjenta” a nie jego zdjęcie z rezonansu magnetycznego. Co wizyta z moim kręgosłupem to coraz lepiej. Poza fachowością p. Bartek to pracowita, sympatyczna osoba, której w 100% można zaufać przy rehabilitacji schorzeń kręgosłupa. Na allegro napisał bym zdecydowany pozytyw
Pietrzak 07.09.11

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Mając skomplikowany uraz biodra trwający bardzo długi okres czasu, założono mi Endoprotezę, powstałe uprzednio bardzo duże zaniki mięśni. W ciągu jednego miesiąca odzyskałem władzę w nodze. To tylko może zrobić profesjonalista dużej klasy jakim jest Pan Grzegorz Popkowicz. Mam wiedzę i doświadczenie z okresu kilkunastu lat korzystałem z wielu usług Rehabilitantów. Nie przypominam sobie żeby ktoś z takim zaangażowaniem i dużą wiedzą i uporem podchodził do pracy oraz z dużą wyrozumiałością, delikatnością do pacjenta. Moim zdaniem należy to do rzadkości.Zasługuje on na wielkie uznanie. polecam wszystkim takiego Rehabilitanta.
08.09.2011

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Pana Piotra Chylińskiego poznałem w pozycji japońskiego powitanie zgięte w pół bez możliwości rozprostowania. Ból nie pozwolił mi nawet położyć się na brzuch. Po godzinie zabiegu wyszedłem z gabinetu wyprostowany. Zabieg nie należał do przyjemnych, ale krok po kroku pan Piotr informując mnie wyczerpująco o przebiegu i celowości działań likwidował ból w moich plecach. Po drugim spotkaniu całkowicie ból ustąpił. Otrzymałem super profesjonalną opiekę, pomoc, a także zrozumiałe wyjaśnienie mechanizmów działania mojego kręgosłupa. Pan Piotr pokazał mi zestaw ćwiczeń, które pomogą mi uniknąć napięć i bólów pleców. Z jednej strony mam nadzieje więcej się z panem Piotrem nie spotkać, ale jeśli tylko jeszcze kiedyś “strzeli” mi kręgosłup z całą pewnością zadzwonię z prośbą o zabieg
27.09.2011

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Gorąco polecam p. Grzegorza Popkowicz, jako wysokiej klasy profesjonalistę w dziedzinie rehabilitacji ortopedycznej.
W październiku 2011 w szpitalu onkologicznym w Warszawie przeszłam operację kręgosłupa. Z uwagi na wiek (86 lat) miałam poważne obawy, czy kiedykolwiek uda mi się stanąć na nogach. P. Grzegorz Popkowicz przeprowadził wnikliwą analizę mojego stanu zdrowia na podstawie wypisu szpitalnego, wywiadu i badania , w efekcie czego zaproponował program ćwiczeń.
Po 6 sesjach odzyskałam pełną sprawność fizyczną.
Chciałabym dodać ponadto, że wszystkie zabiegi wykonywane były w bardzo miłej atmosferze, z wielką kulturą, taktem i zrozumieniem co ma również olbrzymie znaczenie w pomyślnym procesie rehabilitacyjnym.
19.10.2011

opinie  fimedica

Bardzo kompetentna i dokładna skutek fizjoterapji daje się odczuć
24.08.2011

opinie  fimedica

Zobacz opinię w oryginale >

Z Fimedicą  spotkałem się gdy właśnie nie mogłem już chodzić. Tradycyjne leczenie farmakologiczne mojej dyskopatii nie przyniosło skutku.
Po miłym przyjęciu i diagnostyceu szefa zostałem zdiagnozowany jako przypadek trudny ale nie niemożliwy do zabiegów.
Po kilkunastu zabiegach p. Radka i szefa przyjąłem postawę pionową i chodzę, mogę normalnie spaći żyć
Za to właściwe podejście do mojego indywidualnego przypadku serdeczne dzięki
Roman Wilno

opinie  fimedica

opinie o lekarzach

Pan Bartek to znakomity profesjonalista. Pełen optymizmu i radości z życia, pozytywnie motywuje pacjentów.

Szybka i dobra diagnoza połączona połączona z bardzo efektywnymi zabiegami dała doskonałe rezultaty zdrowotne o czym mogłem przekonać się osobiście.

Szczerze polecam Wszystkim profesjonalną i godną zaufania przychodnię FIMEDICA z Panem Bartoszem Pecarzem na czele.

Dziękuję bardzo Panie Bartku.

Warszawa, Adam Gorsiak

19.12.20111

opinie  fimedica

opinie-o-lekarzach

Ponad rok rehabilitacji w Centrum Medycyny Sportowej i niestety żadnych efektów. Cztery lub pięć spotkać z Panią Beatą i wszelkie dolegliwości ustąpiły. Oprócz fachowości i profesjonalizmu, Pani Beata stwarza przesympatyczną atmosferę, przez co nawet bolesne zabiegi upływają szybko i w miej atmosferze.

Prusiecka-Kulesza
Data 28.12.2011

opinie  fimedica

opinia ortopeda

Do Fimedici trafiłem ze zdjęciem RTG i diagnozą „kręgozmyk”. Podczas bezpłatnej konsultacji Pan Bartek wyjaśnił mi na czym to schorzenie polega i skierował na badanie rezonansu magnetycznego.

Moją rehabilitacją zajął się Pan Radek Dukaczewski. Już po kilku wizytach ból znacząco zelżał, by paru tygodniach ustąpić. Wtedy Pan Radek wprowadził ćwiczenia rehabilitacyjne. Ćwiczenia, których się w trakcie terapii nauczyłem, obecnie samodzielnie wykonuję w domu, co w wypadku mojego schorzenia jest szczególnie ważne.

Pana Radka poznałem jako bardzo profesjonalnego rehabilitanta i bardzo sympatycznego człowieka.

Bardzo dziękuję i polecam!

Tomasz U.
Data 2011.12.27

opinie  fimedica

opinia lekarz Warszawa

Podziękowania

Mój przypadek to łokieć tenisisty u obu rąk jednocześnie. Skutek: niemożność wykonywania normalnych czynności dnia codziennego, dotkliwy ból w łokciach (bez tabletki przeciwbólowej zaśnięcie praktycznie niemożliwe). O pracy w ogóle nie było mowy, wizyty w publicznej służbie zdrowia zakończyły się zastosowaniem blokady, która nie leczy źródła lecz objawy i skierowaniem na rehabilitacje. Terminy rozpoczęcia rehabilitacji kilkumiesięczne. W Fimedica zrobiono wszystko: rozpoznanie, przyjęcie metody leczenia , zabiegi i wskazówki do samodzielnych ćwiczeń. Dzięki temu w ciągu trzech miesięcy zabiegów uporano się z  problemem. Teraz ode mnie zależy, żeby nie zmarnować pracy specjalistów (przede wszystkim pana Bartka i pani Beaty). Pan Bartek to cudotwórca i paniom, które przyczyniły się do powrotu zdrowia. Wielkie podziękowania za ciepłe i bardzo ludzkie podejście do człowieka w potrzebie. POLECAM

Joanna P.

Data 21.12.2011

opinie  fimedica

opinie Fimedica

Ponad rok temu zdiagnozowano u mnie naderwanie przyczepu ścięgna podłopatkowego. Zaczęło się od niewielkiego bólu, który z czasem stał się coraz bardziej uciążliwy i doprowadził do tego, że starałam się prawej ręki w ogóle nie używać. Problemem było ubranie się czy sięgnięcie do górnej półki. Po prawie roku „wożenia się” z problemem trafiłam do FIMEDICA.

Już po kilku zabiegach u p. Bartka „odzyskałam” prawą rękę. Zajęcia z p. Radkiem pozwalają mi na coraz bardziej swobodne (i bezbolesne) ruchy ręki. Powoli wracam do stanu sprzed urazu. Specjalistów z FIMEDICA uważam w pełni profesjonalnych i co najważniejsze skutecznych! Jestem bardzo zadowolona, że tu trafiłam.

H. Żebrowska Data 21.12.2011

opinie  fimedica

opinia fimedica

Do specjalistycznego Centrum Leczenia Fimedica trafiłam we wrześniu 2011 w momencie, kiedy leczenie farmakologiczne i wcześniejsza rehabilitacja po początkowej uldze nie przyniosły rezultatów i poprawy. Wręcz przeciwnie mój stan zdrowia spowodowany przepukliną jądra miażdżystego krążka w części lędźwiowej gwałtownie się pogorszył i z dnia na dzień wciąż było gorzej, nie mogłam siedzieć, ból sprawiało leżenie, prawie przestałam chodzić, a moje ciało z bólu wygięło się w literę S. W klinice trafiłam na świetnych fizjoterapeutów Pana Bartosza Pecarza i Radka Dukaczewskiego. Byłam przygotowana już, że skończy się to operacją, jednak oni realnie oceniając sytuację podjęli się trudnego zadania, „naprawienie” mojego kręgosłupa terapią manualną. I tak zaczęła się trudna i żmudna praca, która pozbawiła mnie bólu, pozwoliła odstawić leki, nauczyłam się na nowo siedzieć i dała dużo wiary w sukces terapii i wiedzy jak postępować, żeby uniknąć nawrotów choroby.

Jestem nadal pod opieką bezpośrednią Pana Radka i kliniki, rehabilitacja trwa, a moje zdrowie się stabilizuje, a ja polecam klinikę wszystkim.

Elżbieta Gronostaj
Data 20.12.2011

opinie  fimedica

opinie fimedica

Mój przypadek wydaje się być klasyczną kontuzją sportowca, nawet amatora. Kilkanaście miesięcy temu podczas gry w piłkę nożną doznałem kontuzji lewego kolana. Źle ułożyłem nogę do strzału i zamiast w piłkę uderzyłem nogą w podłoże (sztuczna trawa). Na początku przeraźliwy ból, a później mocno spuchnięta noga w kolanie. Diagnoza-zerwanie ACL (więzadło krzyżowe przednie w lewym kolanie). W czerwcu 2011 miałem operację-rekonstrukcja więzadła. Lekarz prowadzący zarekomendował mi kilka placówek rehabilitacyjnych, aby kontynuować leczenie pooperacyjne. Jedną z klinik była FIMEDICA. Pierwszy raz na wizytę przyszedłem 2 tygodnie po operacji. Chodziłem o kulach w ortezie. 3 tygodnie później nie potrzebowałem ani kuli ani ortezy kolanowej. Pierwsza osobą, która wzięła mnie pod swoja opiekę był Pan Bartosz Pecarz. Bardzo konkretny i skuteczny specjalista. Od razu zaczął pracować nad zrostami i przywróceniem prawidłowego ruchu w kolanie. Z tygodnia na tydzień mój stan się poprawiał. Ćwiczenia były wymagające wysiłku, ale to procentowało wyraźnymi przyrostami masy mięśniowej w operowanej nodze oraz zmniejszeniem bólu podczas pracy kolana. Po kilku kolejnych tygodniach po Panu Bartku Pecarzu przejął mnie Pan Radosław Dukaczewski. Nie odczułem żadnej zmiany jeśli chodzi o jakość oraz zakres usługi. Ćwiczenia były wymagające ciężkiej pracy, ale przez to efektywne i satysfakcjonujące mnie. Niebawem będzie 6 miesięcy po operacji. Zamierzam kontynuować leczenie rehabilitacyjne. Gorąco polecam Centrum FIMEDICA oraz pracujących tu specjalistów. Placówka ta jest bardzo dobrze wyposażona, można tu wyleczyć wiele schorzeń i dolgliwości. Miejsce ogólnie jest ciepłe i przyjazne dla Pacjentów.

Piegat

08.12.2011

opinie  fimedica

opinie lekarz fimedica

Do Centrum Fimedica trafiłam z silnym bólem kręgosłupa lędźwiowego oraz z częściowym niedowładem nóg. Po zrobieniu tomografii okazało się, iż niezbędna jest operacja, zdiagnozowano u mnie trzy przepukliny w części lędźwiowej kręgosłupa.

Po udanej operacji poszłam na poranną konsultację do Centrum Fimedica, gdzie zaproponowano mi postępowanie, dzięki któremu będę mogła w pełni normalnie funkcjonować. Po przeprowadzeniu masażu, który naprawdę był bolesny, ale bardzo skuteczny, udałam się na zajęcia, które miały na celu wzmocnienie mięśni grzbietu i brzucha. Ćwiczenia te odbywają się w bardzo miłej atmosferze, jednocześnie są prowadzone intensywnie, oczywiście w miarę możliwości, zwiększa się stopień trudności. Osoba prowadząca indywidualne zajęcia bardzo skupulatnie pilnuje, aby wszystkie ćwiczenia były wykonywane jak najbardziej poprawnie.

Ogólnie mój stan zdrowia uległ poprawie, wzmocniła się masa mięśniowa, przy regularnym wykonywaniu ćwiczeń również w domu

29.11.2011

opinie  fimedica

opinie lekarz

Zawroty głowy, zachwiania równowagi, problemy z chodzeniem to objawy, które bardzo mi dokuczały w życiu codziennym oraz w pracy. Internista, który mnie leczył podał mi telefon do dr Delimata a było to w roku 1997. Diagnoza Doktora- chory kręgosłup i potwierdziły to MR kręgosłupa oraz RTG. Długa rehabilitacja w szpitalu, codzienne ćwiczenia, przyniosły ulgę. Jestem bardzo wdzięczna Doktorowi. Uzdrowiona wróciłam do pracy. Pracowałam intensywnie 12 lat przy komputerze (10-12 godzin, praca akordowa). Problemy zdrowotne znowu wróciły. Rezonans kręgosłupa szyjnego uwidocznił zmiany- obniżenie krążka międzykręgowego na poziomie C5 i C6, przepuklina tylno-prawoboczna uciska worek opony twardej oraz rdzeń kręgowy. Rezonans kręgosłupa lędźwiowego- zmiany krążków L3-4,L5-6,L5-S1 pod postacią obniżenia i odwodnienia. Wypukliny krążków uciskają worek opony twardej i modelują obustronne korzenie nerwowe. Dr neurolog skierował mnie do neurochirurga. I znowu trafiłam do nieocenionego Doktora Delimata. Zakwalifikował mnie na operację, boję się, decyzji jeszcze nie podjęłam. Rozmawiałam jak będzie po operacji , wtedy Doktor dał mi wizytówkę do Fimedica z telefonem Bartka i Beaty Pecarz. Tak zaczęłam rehabilitację u wspaniałych profesjonalistów. Pierwsze masaże bardzo bolesne, ale już po pięciu odczułam poprawę. Na rehabilitację manualną uczęszczałam 4 miesiące 2 razy w tygodniu. Bardzo jestem wdzięczna dr Delimatowi. Pan Bartek i Pani Beata Pecarz to wspaniali fachowcy, przemili profesjonaliści. Wszystkim, którzy stracili nadzieję na normalne poruszanie z powodu przewlekłych bólów kręgosłupa szczerze polecam Fimedicę. Zaufałam dr Delimatowi, na operację jeszcze mam czas, nie żałuję. Pomoc jest wspaniała, nadal korzystam rehabilitacji. Fimedica to dobry wybór, wspaniałe ręce Pani Beaty uratowały mnie od operacji. Bardzo, bardzo dziękuję.

Mastalerz, 06.12.2011 r.

opinie  fimedica

opinia

Do Pana Bartosza zgłosiłam się w 36 tyg. ciąży z silnymi bólami pleców i karku.Nie wiem jakbym przetrwała te ostatnie tygodnie bez pomocy Pana Bartosza.Zajął się moim problemem bardzo profesjonalnie. Jako jedyny fizjoterapeuta podjął

się terapii, ponieważ do tej pory wszyscy inni specjaliści odsyłali mnie z kwitkiem twierdząc, że w trakcie ciąży kręgosłup musi boleć. A wcale nie musi!
Agata Przestrzelska; 31.10.2011r.

opinie  fimedica

Choruję na przepuklinę jądra miażdżystego krążka ( część lędźwiowa) . Lecząc się używałem różnych leków i zastrzyków przeciwbólowych , poprawy były krótkotrwałe , zmieniałem specjalistów chcąc trafić na skutecznego jednak bez rezultatu , aż nadszedł kryzys . Chodzenie i siedzenie a nawet leżenie stawało się niemożliwe , pracuję fizycznie , więc o pracy nie było mowy . Zacząłem leczenie na fundusz , jednak lekarz zawyrokował, że nic już ze mnie nie będzie . Szukając pomocy w różnych ośrodkach natrafiłem na stronę FIMEDICA i zdecydowałem się zaryzykować . W moim przypadku był to ” strzał w dziesiątkę ” . Pan Bartek Pecarz skonsultował mnie z neurochirurgiem . Po szczegółowym objaśnieniu sytuacji , czyli poddać się operacji lub manualnemu leczeniu , postanowiłem oddać się w ręce pana Bartka . Jest to człowiek ” o złotych rękach ” , prawdziwy specjalista w swojej dziedzinie . Po trzech wizytach poczułem bardzo znaczną poprawę , a po niespełna miesiącu wróciłem do pracy. W przychodni jest bardzo przyjemnie , sympatyczne panie w recepcji zawsze umówią wizytę na dogodną godzinę , nie trzeba stać w kolejkach . Szczerze polecam wszystkim profesjonalną i godną zaufania przychodnię FIMEDICA .

Panie BARTKU z całego serca dziękuję .

Robert Molski
12.10.2011

opinie  fimedica

opinia
opinia

Grzegorz Popkowicz
- profesjonalista ,
- optymista , radosny,
- dobrze motywuje pacjenta i rodzinę
- szybka , dobra diagnoza , dobre efekty ,
- komunikatywny ,
- mistrz , zawodowiec
- dobrze wskazuje postępowanie w domu dla podtrzymania efektów
POLECAM INNYM

Moskwa 03.10.2011

opinie  fimedica

opinia
opinia

Pan Piotr Chyliński bardzo mi pomógł usunąć ból leczony przez 3 tygodnie. Przychodnia sympatyczna, przyjazna dla cierpiących pacjentów.
G.Kowalczyk 29.09.2011

opinie  fimedica

opinia

Jestem bardzo zadowolona z terapii jaką zastosował u mnie p. Piotr Chyliński, bo przyniosła mi zdecydowaną ulgę w bólach. A przede wszystkim  ujęła mnie życzliwość i troska z jaką p. Chyliński dbał, żeby brać pod uwagę wszelkie moje ograniczenia i zapewnić mi maksymalny komfort przy mniej przyjemnych ćwiczeniach. Szczerze dziękuję.

Katarzyna Piotrowska 29.09.2011

opinie  fimedica

opinia
opinia

Gdy zgłosiłam się do Centrum Fimedica nie mogłam się ruszać.

Po dwóch zabiegach (przyznaję bolesnych!) wykonanych przez p. Bartka moje możliwości ruchowe prawie powróciły. Pani Ania dokonała reszty! – jej cierpliwość i profesjonalność pozwoliły mi opanować kilka ćwiczeń ruchowych, które też mi bardzo pomogły.

Podsumowując: specjaliści są tu profesjonalni i w bardzo miłej atmosferze potrafią pomóc.

Polecam Żochowski Halina 26.08.2011r

opinie  fimedica

rehabilitacjaBardzo profesjonalne podejście do przypadku, po kilku sesjach czuć jest ogromną poprawę. W moim przypadku (biodro trzaskające). Już po drugiej wizycie ból uległ znacznemu zmniejszeniu, także uniknęłam korekty tej wady drogą operacyjną. Bardzo miła i poważne podejście do sprawy ze strony obu rehabilitantów.

20.06.2011

opinie  fimedica

Fimedica Warszawa rehabilitacja

Trafiłam do p. Bartka Pecarza po urazie stawu kolanowego (wypadek narciarski). Pan Pecarz jest właściwym człowiekiem na właściwym miejscu: konkretny, rzeczowy – pełen profesjonalizmu. Dzięki jego terapii kolano wraca do normy, a ja cieszę się z tego ogromnie, bo widzę szansę powrotu na stok narciarski. Specjalista godny polecenia!

Dorota Tomaszewska 16.06.2011

opinie  fimedica

rehabilitacja WarszawaPolecam Pana Bartosza wszystkim, którzy cierpią na bóle kręgosłupa. Jest świetnym fachowcem z indywidualnym podejściem do pacjenta. Pomaga zrozumieć istniejące problemy. Jest skuteczny w swoim działaniu. Już po kilku spotkaniach moje dolegliwości się bardzo poprawiły.

Marzena Goss

opinie  fimedica

terapiaTrafiłam do Pana Bartka z polecenia mojego narzeczonego. Po kilku tygodniach spotkań czuję niesamowitą zmianę
w końcu się wysypiam i normalnie funkcjonuję! Wcześniej całymi dniami towarzyszył mi potworny ból karku i częste niemożliwe do zbicia ogromne , wielogodzinne migreny . Nie miałam pojęcia skąd się biorą. Pan Bartek od razu znalazł źródło bólu i szybko się z nim wspólnie uporaliśmy. Jestem bardzo zadowolona i wręcz szczęśliwsza ! Dziękuję serdecznie za pomoc i polecam !

20.09.2011 Sterzycka

opinie  fimedica

rehabilitacjaBartosz Pecarz -> najlepszy specjalista z jakim miałam okazję się zetknąć. Rozpoznaje problem i bardzo skutecznie go leczy.
15.09.2010

opinie  fimedica

rehabilitacjaByłem u Pana Bartka, badał mnie bezpłatnie i wysłał mnie na badanie USG i okazało się, że mam ból “zamrożonego barku”. Ponownie wróciłem do Pana Bartka i rozpoczęliśmy terapię manualną. Na początku spotkania były raz w tygodniu, następnie trzeba było zwiększyć do dwóch razy w tygodniu. Po miesiącu miałem się bardzo dobrze i zacząłem podnosić rękę. P. Bartek kazał mi ćwiczyć w domu i ja wykonywałem prawidłowo zalecone ćwiczenia. Po 3-miesiącach prawie nie było bólu, byłem bardzo zadowolony i wróciłem do swojego normalnego życia. Polecam wszystkim Pana Bartka, ja byłem bardzo zadowolony. W Fimedica jest bardzo miła obsługa i pracownicy. Niech żyje Fimedica!!!

Cetin Mustafa 1.XII.2010

opinie  fimedica

rehabilitacjaKiedy trafiłam do pana Bartka, cierpiałam na dotkliwą rwę kulszową a lekarze jednogłośnie kierowali mnie na operację usunięcia przepukliny dysku L5/S1, bo nie wierzyli, że rehabilitacja może przynieść poprawę w tak zaawansowanym stadium choroby. Postanowiłam dać sobie szansę – dwa tygodnie bolesnych i długich zabiegów u pana Bartka przyniosły ulgę – odstawiłam środki przeciwbólowe, zaczęłam normalniej funkcjonować. Przede mną jeszcze długa droga, ale dzięki panu Bartkowi uniknęłam operacji i długotrwałej rehabilitacji pooperacyjnej. Bardzo dziękuję. Wierzę, że dzięki fachowej opiece pana Bartka, stopniowo wrócę do zdrowia!
Joanna Zagożdżon 19.08.2010

opinie  fimedica

rehabilitacjaJestem tancerką, a na początku lutego 2010, podczas treningu tanecznego, zerwałam więzadło. Koleżanka z zespołu poleciła mi dr Kozieła. Podczas wizyty doktor zbadał moje kolano bardzo dokładnie. Pokazał także na rysunku co stało się z moim więzadłem i łąkotką. Stwierdził konieczność operacji, a wcześniej rehabilitację w Fimedice, co pozwoliło wzmocnić mięśnie nogi przed operacją. Po operacji rehabilitant Pan Bartek Pecarz zajął się mną, dostosowując ćwiczenia konkretnie do mojego przypadku. Ilość powtórzeń, ciężar obciążenia i rodzaj, różnorodność ćwiczeń szybko postawiła mnie na nogi. Oprócz tego p. Bartek zawsze udzielał mi odpowiedzi na wszystkie zadane przeze mnie pyt. W czasie rehabilitacji miałam przyjemność współpracować również z p. Basią, która jest także świetnym specjalistą. Zawsze życzliwa, potrafiła wydusić ze mnie siódme poty. Obecnie wracam do tańca i jestem bardzo wdzięczna Fimedice, a dokładniej dr Koziełowi, p. Bartkowi i p. Basi za wspaniałą opiekę, profesjonalne podejście, którego życzyłabym każdemu pacjentowi.
Agata Skowrońska28.07.2010r

opinie  fimedica

rehabilitacjaWszystkim, którzy stracili nadzieję na normalne poruszanie się z powodu przewlekłych bólów kręgosłupa, także po operacjach, gorąco polecam:

- Pana Bartka, którego cierpliwość, trafność diagnozy, doskonała technika, ogromna kultura osobista i zaangażowanie sprawiły, że wracam do zdrowia i normalnego życia bez strachu i bólu;
- Panią Beatę, za wspaniały masaż, serię skutecznych ćwiczeń i rad,
- Panią Basię, za profesjonalną terapię laserem i podnoszący na duchu optymizm.
Warszawa, dn. 25 czerwca 2010 OLA

opinie  fimedica

rehabilitacja warszawaDo centrum Fimedica trafiłam dzięki zachęcającej stronie internetowej. Z perspektywy czasu mogę stwierdzić, że był to słuszny wybór. Dr Tomasz Kozieł, u którego podjęłam leczenie otoczył mnie fachową opieką. Trafnie postawiona diagnoza i z powodzeniem przeprowadzona artroskopia kolana, utwierdziły mnie w przekonaniu, że mam do czynienia z pierwszorzędnym specjalistą. W następstwie moich problemów trafiłam na rehabilitację do kierownika centrum Bartosza Pecarza. Okazał się on terapeutą godnym zaufania i pełnym zaangażowania w mój przypadek. W Fimedice spotkałam się z profesjonalizmem i ze znajomością materii jaką jest narząd ruchu. Poza tym panuje tam miła, sympatyczna atmosfera, która sprzyja odzyskiwaniu sprawności. A. Góralska 21.06.2010r

opinie  fimedica

opinia-o-fimedica

Korzystam z opieki rehabilitacyjnej Pana Bartka Pecarza od ponad 12 m-cy i jestem pełen uznania dla jego profesjonalnego podejścia do mnie jako pacjenta. Ćwiczenia rehabilitacyjne rozpocząłem dopiero po odbyciu badań (rezonans, konsultacja lekarska), które mi zalecił. Obecnie odczuwam dużą zmianę na plus w zakresie mojej sprawności fizycznej. Jestem w dalszym ciągu w trakcie rehabilitacji i wiem, że mogę w pełni zaufać Panu Bartkowi Pecarzowi.

opinie  fimedica

Rehabilitacja Warszawa
Rehabilitacja Warszawa

” Zapewne specjalistów o takich zdolnościach i powołaniu trudno jest spotkać przynajmniej w Warszawie. Jestem pewna, że pomoc Pana  Bartka oraz jego rady na przyszłość sprawią, że będę  bez problemu mogla nadal rozwijać swoją pasję – taniec. Pomoc kompleksowa. Wyposażenie centrum na wysokim, bardzo dobrym poziomie.”
Marta Miros

opinie fimedica

opinia rehabilitacja
opinia rehabilitacja

“Po pierwszej wizycie czułam sie o 100% lepiej, miałam tylko 5 wizyt i zawdzięczając Pani Beacie , poprawa była niesamowita. Jestem bardzo wdzięczna Pani Beacie, ze jej szczera i dobrą pracę nade mną, oraz tą przyjemna buzię będę miała w pamięci na zawsze. Dziękuje za wszystko.
M. Marchewka”

opinie  fimedica

Moje problemy z kręgosłupem to ponad 30- letnia historia. Jednak dwa lata temu wielogodzinne siedzenie przy komputerze spowodowało, że uzyskanie pozycji pionowej stało się problemem a chodzenie niemal niemożliwe. Oczywiście lekarze zaordynowali leki przeciwbólowe i przeciwzapalne ale poprawy nie było, wręcz przeciwnie po pewnym czasie pojawił się ból w kolanie a potem w stopie. Przejście 200 metrów stało się wyzwaniem. Do Pani Beaty Pecarz trafiłam właściwie przypadkiem ale już po pierwszym masażu byłam co prawda obolała, o czym Pani Beata mnie uprzedziła – ale poczułam, że coś jest lepiej. Kolejne spotkania z niesamowitymi „łapkami” Pani Beaty przynosiły rezultaty. Dodatkowo, gimnastyka, którą Pani Beata mi zaleciła i jej niesamowity entuzjazm spowodowały, że wróciłam do całkowitej formy. Dziś spotykamy się raz w tygodniu a na dzień masarzu czekam jak na zastrzyk energii.

Maria Bieć

opinie fimedica

Opinie o lekarzach / specjalistach
Opinie o lekarzach / specjalistach

“Centrum   FIMEDICA to dobry wybór, jeśli szukasz pomocy w schorzeniach kręgosłupa. Trafiłeś pod dobry adres i oddałeś sie w ręce fachowca. Sama tego doświadczyłam ostatnio mając  poważne kłopoty z kręgosłupem szyjnym. Fachowość, współpraca z chorym pacjentem, dobre ręce P. Bartka Pecarz uratowały mnie od operacji. Już po kilku zabiegach poczułam ulgę, ostre bóle ustąpiły, mogłam funkcjonować i cieszyć się na nowo życiem. Jeśli masz problemy lub ktoś z Twoich bliskich polecam, polecam, polecam, Zgłoś się natychmiast.
J. Majkowska”

opinie fimedica

Opinie o ortopedach
Opinie o ortopedach

“Od ponad miesiąca biorę udział w zabiegach terapii manualnej u Pana Bartka Pecarza. Jestem rok po operacji kręgosłupa lędźwiowego (fenestracja dysku L5-S1). Od czasu powrotu do pracy zawodowej miałam ciągłe bóle dolnego odcinka pleców i bioder. Chodziłam do różnych specjalistów (neurolodzy, ortopedzi, rehabilitanci) i wszyscy twierdzili, że operacja została zrobiona bardzo dobrze i nie umieli znaleźć przyczyny tych bólów. Jedyną forma leczenia były leki przeciwzapalne. Prowadzona w innych placówkach rehabilitacja również nie pomogła a czasem nawet pogarszała sytuację.
Do Pana Bartka skierował mnie Dr Janusz Kurek - wspaniały specjalista, który od razu stwierdził, że źródłem moich problemów jest dysfunkcja ruchowa i jako jedyny lekarz zalecił odstawienie leków!
Pan Bartek bardzo profesjonalnie podchodzi do pacjentów – przeprowadza szczegółowy wywiad, cierpliwie odpowiada na wszystkie pytania. Ma duże doświadczenie w pracy z pacjentami i trafnie, szybko stawia diagnozę,  indywidualnie dobiera ćwiczenia do pracy w domu (daje je pacjentom na płytach DVD). Kompleksowo patrzy na pacjenta, analizuje postawy przyjmowane w pracy, zaleca odpowiednie meble do pracy, poleca ośrodki rehabilitacyjne wyjazdowe.
NIGDY PRZEDTEM NIE SPOTKAŁAM TAKIEGO SPECJALISTY! WRESZCIE MOGĘ NORMALNIE FUNKCJONOWAĆ W ŻYCIU CODZIENNYM. ŻAŁUJĘ, ŻE WCZEŚNIEJ NIE TRAFIŁAM DO TEJ PRZYCHODNI –  CZAS SPĘDZONY WCZEŚNIEJ NA REHABILITACJI NIE BYŁBY ZMARNOWANY.
POLECAM FIMEDICA!”

opinie fimedica

Chciałabym się podzielić z Państwem opinią na temat leczenia w Centrum Fimedica .

Mam zwyrodnienie kręgosłupa szyjnego i podobno bardzo skrzywiony kręgosłup na odcinku piersiowym (opinia lekarza i rtg), a co za tym idzie dokuczało mi drętwienie rąk, bóle karku , bóle głowy itd.

Dwa lata temu trafiłam do Pani fizjoterapeuty Beaty Pecarz z zupełnie inną dolegliwością dłoni, a w związku z tym, że  P. Beata jest osobą niezwykle kontaktową, zaczęłyśmy rozmawiać na temat moich dolegliwości „szyjnych”. Do terapii manualnej podeszłam z ogromnym dystansem, ale zaryzykowałam i to była świetna decyzja. Pani Beata jest niesamowita, jeśli chodzi o działanie. Naprawdę nie mam drętwienia rąk ( nie musiałam zmieniać materaca, jak mi inni proponowali) ! Nie muszę cierpieć i zapominam że mam zwyrodnienie kręgosłupa!

Pani Beato, jest Pani niesamowita!
Mariola Chojecka.

opinie fimedica

Opinie ortopeda
Opinie ortopeda

Centrum FIMEDICA znalazłam w internecie więc trafiłam trochę przypadkiem. Miałam już wcześniej do czynienia z podobnymi ośrodkami wiec mam skalę porównawczą. W Centrum FIMEDICA spotkałam się z indywidualnym podejściem do pacjenta. Jestem bardzo zadowolona tam z konsultacji u Dr. Kozieła jak i zabiegów  rehabilitacyjnych u fizjoterapeuty  P. Bartka. Zdecydowanie polecam korzystanie z usług Centrum!
J. Rybak

opinie fimedica

Pan Bartosz Pecarz to objawienie mojego życia. Pozwolił mi uwierzyć, że niemożliwe staje się możliwe. Bóle kręgosłupa, które miałam od lat, w znaczący sposób utrudniały życie. Dolegliwości uniemożliwiały normalne funkcjonowanie, w tym długie podróże, siedzenie przy biurku/komputerze, stanie w tramwajach i autobusach, a nawet tak prozaiczne czynności jak pranie ręczne czy mycie głowy. W ostateczności nauczyłam się żyć z tymi dolegliwościami. I gdyby nie nagłe pogorszenie, które położyło mnie do łóżka i całkowicie oderwało od życia tak pewnie było by do dziś. A tak konieczność szukania pomocy i rekomendacje znajomego zaprowadziły mnie do Pana Bartka. Muszę przyznać, że na początku byłam trochę sceptyczna. Spotkania tylko dwa razy w tygodniu i znaczne dolegliwości w trakcie zabiegów (bo trudno było to nazwać masażem lub gimnastyką), z czym nie spotkałam się przy wcześniejszych rehabilitacjach, nie nastawiały minie zbyt optymistycznie i chyba nie do końca wierzyłam w pozytywny rezultat. Ale postanowiłam sobie wytrwać tak ze dwa miesiące a liczyłam, że uda się jedynie wrócić do “stanu wyjściowego”. Dziś jestem bardzo zadowolona, że zaufałam Panu Bartkowi. Po raz pierwszy, od lat żyje normalnie i nic i przy żadnej czynności mnie nie boli. Zastanawiam się nawet na powrotem do górskich wędrówek, pływania i jeżdżenia na rowerze. A przy okazji Pan Bartek “naprawił” mój niesprawny po złamaniu nadgarstek, choć inni rehabilitanci twierdzili, że nic już nie da się z nim zrobić.

Chodzę wprawdzie jeszcze (mniej więcej raz w tygodniu) na zabiegi, które nie są już tak dolegliwe, ale myślę że są już to bardziej działania terapeutyczne niż lecznicze. A to, że jeżdżę z Ronda Wiatraczna na Miedzianą najlepiej chyba świadczy o mojej opinii o jakości pracy rehabilitanta.
Anna Borowska-Tomczyk

opinie fimedica

Szanowni Państwo,

Pragnę się podzielić opinia na temat nowego Centrum Leczenia Kręgosłupa i Stawów w Warszawie, z którego zaczęłam korzystać. Nie lobię oceniać miejsca po pierwszej wizycie, dlatego byłam więcej razy i moje odczucia z pierwszej się tylko potwierdzają. Jestem bowiem zaskoczona – tym razem pozytywnie!

Nie dość, ze już po wejściu spotyka się mila recepcjonistkę, uderza w oczy czyste i bardzo przyjemne dla oka wnętrze. W takich miejscach zawsze boje się, ze za te przyjemność będę musiała słono zapłacić – ale tutaj stało się inaczej!

Osobiście cierpię na bole i zawroty głowy i dotychczas spotykałam się z niezbyt przychylna dla mnie terapia – masaże, które niewiele pomagały i środki przeciwbólowe… A próbowałam w rożnych miejscach i za sporo pieniędzy. Dziś wiem, ze poszły na marne…

Polecam wiec na podobne dolegliwości Pana Bartosza Pecarza! Przy nim człowiek czuje, ze on rzeczywiście wie, co robi oraz ze interesuje się Waszymi dolegliwościami. To człowiek, o jakich mówi się, ze zostali obdarzeni talentem z wyższej polki! Już po pierwszym zabiegu czułam ulgę i jest coraz lepiej.  Co wiecej, za rozsądne pieniądze – tutaj mam pewność, ze nie wyrzucam je w błoto.

Reasumując, w końcu w Warszawie pojawiła się przychodnia, która wygląda obiecująco na stronie internetowej i „na żywo” jest tak samo – gorąco polecam!!!

AK

opinie fimedica

Polecam Specjalistyczne Centrum Leczenia Schorzeń Kręgosłupa i Stawów FIMEDICA a w szczególności jej szefa i jednocześnie znakomitego fizjoterapeutę Pana Bartosza Pecarza wszystkim, który cierpią na zespół bolesnego barku (bark zamrożony). Jego terapia poparta wiedzą i doświadczeniem przyczyniła się do przywrócenia czynności mojego barku w czasie zdecydowanie krótszym niż przewidywany w literaturze medycznej.
Serdeczne podziękowania dla Pana Bartka.
Wojciech Popowski

opinie fimedica

Mój przypadek
Choć skoliozę z rotacją  wykryto u mnie już w dzieciństwie, bóle kręgosłupa doskwierały mi tylko sporadycznie. Zmiana trybu pracy (na siedzący) – nawet po 14 godzin dziennie – doprowadziła kilka lat temu do poważnych problemów. Szukałam pomocy w różnych miejscach, ale nie przynosiło to ulgi. Gdy zaczęły się zaburzenia czucia w kończynach dolnych zalecono rentgen kręgosłupa, który też niczego nowego nie wniósł do sprawy. Dopiero fachową pomoc otrzymałam od pana Bartosza Pecarza (Fimedica). Kontakt otrzymałam z polecenia, z zapewnieniem o fachowości i profesjonalizmie. Muszę przyznać, że wszystko się potwierdziło. Nigdy nie otrzymałam tak pełnej, całościowej opieki – od skierowania na rezonans magnetyczny dwóch odcinków kręgosłupa, w których zaszły zmiany zupełnie niewidoczne na obrazie RTG, przez konsultacje z wysokiej klasy neurochirurgiem, po doskonałe zabiegi rehabilitacyjne. Wcześniej, choć korzystałam z pomocy medycznej, nie miałam poczucia, żeby ktoś rzeczywiście zaangażował się i chciał mi pomóc. W Centrum Fimedica szuka się rozwiązania problemu dotąd, aż pomoże się pacjentowi i przyniesie ulgę – a to wielka rzadkość na naszym rynku medycznym. Dlatego teraz sama gorąco polecam ten adres, wszystkim potrzebującym. Życzę dużo zdrowia zarówno Pacjentom jak i wspaniałemu Personelowi.
Anna Harasimowicz
Warszawa, 10 lutego 2010

Mój przypadek

Choć skoliozę z rotacją wykryto u mnie już w dzieciństwie, bóle kręgosłupa doskwierały mi tylko sporadycznie. Zmiana trybu pracy (na siedzący) – nawet po 14 godzin dziennie – doprowadziła kilka lat temu do poważnych problemów. Szukałam pomocy w różnych miejscach, ale nie przynosiło to ulgi. Gdy zaczęły się zaburzenia czucia w kończynach dolnych zalecono rentgen kręgosłupa, który też niczego nowego nie wniósł do sprawy. Dopiero fachową pomoc otrzymałam od pana Bartosza Pecarza (Fimedica). Kontakt otrzymałam z polecenia, z zapewnieniem o fachowości i profesjonalizmie. Muszę przyznać, że wszystko się potwierdziło. Nigdy nie otrzymałam tak pełnej, całościowej opieki – od skierowania na rezonans magnetyczny dwóch odcinków kręgosłupa, w których zaszły zmiany zupełnie niewidoczne na obrazie RTG, przez konsultacje z wysokiej klasy neurochirurgiem, po doskonałe zabiegi rehabilitacyjne. Wcześniej, choć korzystałam z pomocy medycznej, nie miałam poczucia, żeby ktoś rzeczywiście zaangażował się i chciał mi pomóc. W Centrum Fimedica szuka się rozwiązania problemu dotąd, aż pomoże się pacjentowi i przyniesie ulgę – a to wielka rzadkość na naszym rynku medycznym. Dlatego teraz sama gorąco polecam ten adres, wszystkim potrzebującym. Życzę dużo zdrowia zarówno Pacjentom jak i wspaniałemu Personelowi.
Anna Harasimowicz
Warszawa, 10 lutego 2010

opinie fimedica
Cztery lata temu odczuwałam ogromne bóle głowy i kręgosłupa, które uniemożliwiały mi normalne życie i pracę. Codziennie brałam kilka tabletek przeciwbólowych, a i tak nic nie pomagało.  Żaden fizykoterapeuta  nie mógł sobie z tym moim problemem poradzić, a ja czułam się coraz gorzej. Podczas badania w szpitalu powiedziano mi, że albo operacja kręgosłupa, albo a ja zaczęłam się bardzo dopytywać  co to znaczy to ”albo”; Albo jest tylko jeden człowiek, który w takich przypadkach pomógł już niejednemu pacjentowi. I tak trafiłam na fizykoterapię do Pana Bartka Pecarza. Po około 3-4 zabiegach zniknął ból głowy i byłam SZCZĘŚLIWA, a potem ustąpiły inne objawy. Czuję się ŚWIETNIE, a żyję bardzo intensywnie. Cały czas jestem pod kontrolą doktora Leszka Delimata, (rewelacyjnego specjalisty!) oraz Pana Bartka (chodzę na zabiegi raz na półtora miesiąca). Dwa miesiące temu uległam w pracy poważnej kontuzji kolana i trafiłam do
doktora Janusza Kurka ; specjalisty wysokiej klasy, jakich mało, i fantastycznego człowieka, którego podejście do pacjenta jest takie, że człowiek codziennie by się do niego wybierał (choć z drugiej strony nie życzę tego nikomu).
Na rehabilitację kolana oczywiście chodzę do Fimedica, bo Pan Bartek ma ten dar “przyciągania” ŚWIETNYCH SPECJALISTÓW, którzy mają WSPANIAŁE PODEJŚCIE DO PACJENTA, a dla mnie jest to bardzo ważne. Ale uwaga! To jest uzależnienie! Kto raz trafi pod opiekę FIMEDICA, to już nigdy jej nie zmieni na nic innego.

DZIĘKUJĘ Panie Bartku.
Cynthia Kaszyńska

opinie fimedica

Opinia

OD kilku miesięcy leczyłam bóle kręgosłupa  bez żadnych efektów i dopiero w Centrum Fimedica otrzymałam fachową pomoc . Uważam że zatrudnieni są tu  dobrzy specjaliści , zarówno lekarze jak i fizjoterapeuci . Widać   ogromną wiedzę i doświadczenie , a przede wszystkim autentyczne zaangażowanie  .  Z każdym pacjentem  przed rozpoczęciem kuracji  przeprowadzana jest rozmowa , oglądane sa wyniki prześwietleń i dopiero podejmowana jest decyzja o odpowiednim leczeniu. Poza tym w pomieszczeniach jest bardzo czysto ,  zapewnione są naprawdę dobre warunki  , przy tym panuje tu   bardzo miła atmosfera. Ja szczególnie  polecam  zabiegi u Kierownika Centrum Rehabilitacji .

P. Bartosz Pecarz jest fizjoterapeutą z ogromnym doświadczeniem i uważam ze jest doskonały w przywracaniu sprawności fizycznej .   Pierwszy raz od 7 miesięcy nie biorę leków i  coraz częściej mija mi  dzień  bez żadnych dolegliwości.
Alicja Kujawa

opinie fimedica

Bardzo dziękuję
za pomoc jaka otrzymałem od fizjoterapeuty mgr. Beaty Pecarz; nie tylko jest doskonałym specjalistą, do którego wskazane jest przyjść z przypadkami pozornie kwalifikującymi się do operacji i pozornie, jeszcze raz powtórzę, bez możliwości rozćwiczenia, ale i można się zgłosić z każdą dolegliwością także natury głębszej, ponieważ jako świetny terapeuta, po kursach z dziedziny najnowszych osiągnięć medycyny fizykalnej, przede wszystkim słucha ludzi i problem pacjenta widzi jako szereg skomplikowanych zależności natury także duchowej. Nie bez znaczenia jest tez fakt, że mgr. Pecarz ma ujmujący sposób kontaktu z pacjentem, oraz jest niezawodna jeśli chodzi o solidność, punktualność, oraz uczciwość. Każdemu pacjentowi zalecam leczenie i pomoc pani mgr.Pecarz jako szybką drogę powrotu do zdrowia!
Marek Wagner

opinie fimedica

Duetowi Pecarz – Delimat zawdzięczam życie i zdrowie

Zawsze wydawało mi się, że jestem dość wysportowana. Wypoczynek – tylko aktywny: rower, rolki, aerobik, narty, tatrzańskie wędrówki z… ciężkim plecakiem. I pewnie dopiero na emeryturze poczułabym kręgosłup gdyby nie… praca – w pewnym momencie po 10 do 14 godzin przy komputrze i coraz mniej ruchu.

Zaczęło się od drętwienia rąk, braku czucia w palcach, ciągłym bólem karku i szyi, zwłaszcza po nocy, zaburzeniami widzenia, problemami przy kierowaniu samochodem, kiedy zblokowana szyja uniemożliwiała bezpieczna jazdę.

Jakaś wizyta u lekarza i kilka dni tzw. rehabilitacji, na którą czekałam w kolejce… kilka miesięcy, zaliczam Stocer, kolejne gabinety fizjoterapii, trochę ćwiczę, ale – dalej boli, drętwieje, jest coraz gorzej.

Rezonans odcinka szyjnego i diagnoza – konieczna natychmiastowa operacja. Był rok 2001, ktoś w przychodni podał mi namiar na „jakiegoś pana Bartka“. Operacja kręgosłupa? Nigdy w życiu! Rehabilitacja? Właściwie już się przyzwyczaiłam do bólu więc po co?
I tak aż do 2006, kiedy 4 miesiące przed planowanym ślubem, gdy przygotowywałam sobie poranną kawę – nagle przeszywający i paraliżujący ból powoli zaczął pozbawiać mnie czucia w rękach. Przerażenie i lęk nie do opisania. Nie czuję rąk, nie mogę ruszyć głową… Koszmar!

Dzwonię do „pana Bartka“, a właściwie dzwoni narzeczony bo ja nie mogę się ruszać. Szybki wywiad, natychmiastowa wizyta w domu, obejrzenie zdjęć i… wskazanie lekarza, który ma mnie obejrzeć i zadecydować, co dalej…

Kończy się operacją u dr Delimata (wymiana dwóch dysków w odcinku szyjnym). A później rehabilitacja i ogromne wsparcie (także psychiczne) od obu panów, dr Delimata i pana Bartka.

Ślub dwa miesiące po operacji, blizna pooperacyjna na szyi niewidoczna (idę do ołtarza w wydekoltowanej sukni). W podróży poślubnej nurkowanie z akwalungiem, później wędrówka po Orlej Perci. Jestem sprawna! Tańczę, biegam po górach, jeżdżę na nartach, remontuję dom i… w końcu mniej pracuję (także albo zwłaszcza mniej przy komputerze).

Duetowi Pecarz – Delimat zawdzięczam zdrowie, obaj Panowie popracowali nad moim kręgosłupem, nauczyli jak ćwiczyć, pomogli odzyskać sprawność i wsparli w podjęciu wcale niełatwej decyzję o zmianę trybu życia i pracy. Teraz sporadycznie (średnio co kilka tygodni odwiedzam przychodnię na Miedzianej), gdzie dogodne godziny wizyt, sensowny dojazd i poza panem Bartkiem, kilku innych świetnych terapeutów, którzy nie boją się pracować z pacjentami z implantami w szyi.
Joanna Kryszczyńska

opinie fimedica

Najskuteczniejsza rehabilitacja

Przez wiele lat byłam rehabilitowana w „najlepszych“ placówkach w Warszawie. Poznałam obydwa ośrodki w Konstancinie i ich filie. Wielu terapeutów opowiadało o swoich koncepcjach wyprowadzenia mnie z bólu (dyskopatia) jednak zazwyczaj, gdy pojawiałą się jakaś poprawa – kończył się czas zabiegów (z NFZ w jedym cyklu max 10) i na kolejne skierowanie trzeba było czekać po kilka miesięcy. Znajoma poleciła mi ludzi z Fimedica. Efekty? Niemal natychmiastowe! Po pierwszym spotkaniu przez kilka dni nieco obolała byłam, ale po miesiącu zauważyłam zdecydowaną poprawę. Dostałam płytę z ćwiczeniami i po każdej z wizyt jestem uczona, jak samodzielnie pomóc sobie w uśmierzaniu bólu. Polecam pana Arkadiusz Sosnowskiego . Fachowy, budzi zaufanie i potrafi wszystko wyjaśnić. Wiedząc skąd się biorą dolegliwości łatwiej sobie z nimi radzić.
aprilka

opinie fimedica

Nareszcie doskonali specjaliści w jednym miejscu!
Na Miedzianej leczy się i rehabilituje połowa mojej rodziny. Żona, ojciec, teść i szwagierka. Ja także sporadycznie tam zaglądam, gdy przez zasiedzenie lędźwiowy odmawia mi posłuszeństwa. Ogromnym atutem tego miejsca jest to, że właściwie czynne cały dzień i bez problemuożna się umówić nawet w nagłym przypadku. Dopiero po spotkaniach z tamtejszymi specjalistami przekonałem się, że rehabilitacja rehabilitacji nierówna. Owszem – niektóre zabiegi troche bolesne, ale za to jakie skuteczne! Najlepszą rekomendacją chyba może być to, że moja żona dzięki opiece teamu z Fimedica odzyskała sprawność, a ponad 60-letni ojciec po rehabilitacji przestał narzekać na ciągłe bóle głowy.
Darek Ćwiklak

opinie fimedica

Opinia

“Wszystkim, którzy potrzebują pomocy w dolegliwościach związanych z układem ruchu polecam klinikę Fimedica.. Znajdą tu Państwo bardzo fachową pomoc lekarską oraz rehabilitacyjną. Niezwykle miła i profesjonalna kadra pomoże w najbardziej skomplikowanych i trudnych przypadkach. Świetnie wyposażona sala rehabilitacyjna jest niewątpliwie wielkim atutem tej klinki. Nad jakością świadczonych usług czuwa jej szef, pan Bartek Pecarz, którego uważam za niezwykle skutecznego i niezastąpionego rehabilitanta.

Muszę jednak przyznać, że gdyby nie pomoc dr Janusza Kurka dziś miałabym kłopotu z chodzeniem. Według mnie jest on niezwykłym fachowcem i wspaniałym lekarzem. Jako jedyny prawidłowo rozpoznał i dobrze zdiagnozował mój przypadek podejmując się jego operacji. Zawsze będę mu za to wdzięczna.

Pozdrawiam i gorąco polecam.
Magdalena Sulikowska

kontakt ortopeda Warszawa